За Нея
Тая вечер ще ти казвам тайни,
приготви се дълго да ме слушаш.
Тегне самотата. Не случайно,
всеки се нуждае от отдушник.
Да приседне в полумрака с някой
и да му разказва до отмала.
От вкуса на майчиното мляко,
та до днес... И после отначало.
Има и такива периоди,
те са като част от битието.
Иде ти отвътре да говориш,
докато душата ти олекне.
Надали ще иска всеки срещнат
моя горест - той да я получи.
Всяко покаяние е тежко.
Грешка е на чужд да даваш ключа.
Затова те виках тая вечер.
Може и да дойдеш...Ще се радвам.
Но, ако ме мислиш за обречен,
по-добре не идвай. Не ти трябва.
Аз ще те почакам. Вън ще съмне.
С теб, или без теб – то ще изгрее.
Тайните, разказани на тъмно,
вече ще са... приказки за Нея.
© Александър Калчев Всички права запазени