За риба край Богрòв
Допълнително работил бях,
почивка повечко събрах,
но вкъщи ме налегна скука
и днес на риболов съм тука.
На гьоловете край Богрòв
е изпълнено с рибари –
всеки с нов е инвентар,
а аз с такъмите си стари.
Със бамбуковата пръчка,
с макарата – стар модел,
всеки втори ме заглежда
(друг кат` мене не видел)!
Всичко вече е готово,
аз замятам, цоп... и край -
чакам рибата да клъвне,
плувката да заиграй.
Важно е да има слука,
па може и да не е щука,
съгласен съм и на шаран
(ще го панирам във тиган).
Ще викна после верния комшия,
дано е изстудил от пивката ракия
и винце – на човек по кана...
Но нека първо рибата да хвана!
© Валентин Добрев Всички права запазени