От бяло облаче
нишка ще изтегля,
славеева песен
в нея ще втъка,
аромат от люляк
ще ù пръсна
и ще я обагря
с цветовете на дъга.
С блянове ще я пресуча
и от нея завивка
чудодейна ще изплета,
та винаги, завиеш ли се с нея,
да сънуваш за сбъдване мечта.
© Ласка Александрова Всички права запазени