Всеки днеска много иска
с мене да се ръкостиска.
На върха съм във момента,
тачат ме и в парламента.
Може би затуй тълпата
чака вънка пред вратата.
Чакат някакви облаги
приятелите мили, драги.
Е, никой няма да огрей!
Не, че някой съм злодей,
а помня минало недавно-
тогаз живеех не тъй славно.
Пък никой с нищо не помогна
кризата да превъзмогна.
Естествено, сега и аз
ще си направя пълен пас.
Доста си звучи злорадно
и, може би е малко гадно,
но ми харесва таз идея,
ще се придържам аз към нея.
С всеки ще си бъда честен -
отговорът е известен:
" Няма кум, и няма сват,
оставям всичките валат!"
© Георги Янков Всички права запазени