24.08.2024 г., 10:47 ч.  

За студените хора 

  Поезия » Свободен стих
68 0 0

Аз съм от оная порода,

породата

на студените хора.

Дето все по работа

тичат.

Студено обичат.

Чувства да показват

не умеят. 

И някак студено 

живеят. 

Но вътре в душата си

носят звездица,

и тайно мечтаят

света да огреят.

Да пият от тревата

сутрин росица.

Да носят на крилата си

Надежда ,

и песни за нея да пеят.

И ,ако видите някой,

от рода на студените 

хора,

не бързайте!

Почакайте.

С тях поседнете

и в очите ги погледнете.

Тогава ще видите всъщност,

колко топли са студените хора.

© Живко Делчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??