Студена зимна нощ навън,
вкъщи огънят ни сгрява,
на двора само затрупаният пън
и кучето, което вдига врява...
Вижте колко е красиво,
снежинките играят своя танц,
покриват всичко сиво
с блестящия си гланц.
Земята като посипана с кристали,
вижте я сега -
коледния дух у всички ще запали,
и ще прогони всякаква тъга.
Руйно вино да налеем,
да пием за това,
че един другиго душичките си греем
и сме заедно сега!
© Деница Всички права запазени