Ако сбера всички дни,
всички двайсет и четири часа раздяла,
всички минути безкрайност,
когато си в другия край на света ми
и когато те нямам,
толкова много те нямам,
че от нишките вечност без теб,
свили в грубо кълбо самотата,
си направя две ризи,
не бих ти дала едната.
Но ако сбера
всички късчета обич,
във нас неизгубени,
всички двайсет и четири часа безкрайност,
в които те имам
и толкова много те имам,
че от нишките вечност със теб
си направя две ризи
с копривена нежност изплетени,
не бих ти дала само едната.
Дарила бих те и с двете.
© Христина Мачикян Всички права запазени
но имам една синтактична идея, което, разбира се, е лична работа:
В първата строфа:
"си направя две ризи,
не бих ти дала едната."
да замениш запетайката с тире.
В антитезата:
"с копривена нежност изплетени,
не бих ти дала само едната.
Дарила бих те и с двете."
пак с тире, а последният стих да е резултатно следствие /тоест двете точици/
"...си направя две ризи -
не бих ти дала едната."
"...с копривена нежност изплетени -
не бих ти дала само едната:
дарила бих те и с двете."