За теб съм бяла светлина,
изгрев, отразен в очите.
И лъч всемирна топлина,
от устните разливаща се с нежност.
За теб съм сбъднатост в нощта,
завиваща душата мълчаливо
с въздишка влюбена от страст,
разбулила най-тайните ти сънища.
За теб съм пламъче в жарта,
с алени отблясъци игриви.
И вечната примамваща следа
към звездната пътечка от мечти.
© Дочка Г Всички права запазени