Ако на този свят остане само
едно-единствено късче от хартия
и капчица от мастило разпиляно,
за тебе, мила, аз ще ги открия.
Горите Тилилейски прекосил бих,
защото знам, че има, има смисъл,
с тях ще напиша най-нежния стих
за тебе, който някога съм писал.
Златко Станоев
© Златко Станоев Всички права запазени