В душата си гнездо ще свия
от топла, ярка светлина.
За твоята любов една,
желая радост да открия.
И повече не ще аз пия
от чувството си за винà,
че с жар по- нежна, ти - жена,
ще бъдеш весела магия.
В мечтите си ще те посрещам
красива, искренна и млада,
светът за теб ще е отрада.
Когато твоя чар усещам
и устните ти се усмихват
тъгите неизбежно стихват.
Глава пред болката не свеждам,
не ще допусна да мълчи,
най- милата, с тъжни очи.
© Асенчо Грудев Всички права запазени
в съня ми си прекрасна сладост...