Задачи
Задачите, задачата съдбовно
Е явление.
Съдбата пътища чертае.
И мисълта - тя съдбата
Бори - и променя леко.
Но и мисълта задачи определя.
Леко-нежно мисълта влияе на
Съдбата.
Не бива да се бяга от съдба-задачи.
Изпълнѝ, направи съдбата що желае.
Там е твойта слава.
Работѝ във своята градина.
Използвай пътищата на съдбата.
Те път ти дават на земята.
Не искаш нещо да направиш.
Дай си време и мисли.
Но - ха сега де - безисходицата
дошла е.
Разкъсай кордона - прескочѝ
Оградата на тази клопка.
Волята ще ти помогне.
Войн стани, деятел и герой.
Влез в студената вода.
Временно е тя явление -
Изпълнѝ задачата.
Доволен ти ще станеш.
Когато в безисходица попаднеш
Мисълта ще ти намери "камък".
Камъкът - надежда.
Краката - да ходят те обичат.
Ръцете - да пипат и да галят,
Да работят.
Погледът - да гледа трябва неограничено.
Във посоки всички .
Слънцето и светлината път ще ти
Явят.
Прославяй мимоходом боговете. Пей.
Философия добра е най- за живот
Щастлив - подчинение-приемането
На Съдбата.
Изпълняване това що иска тя.
Книга отвори във безисходица и
Колебание.
Ред един и два ти прочети.
Време дай си, на разходка отиди.
Мислѝ - не бой се.
Щом мисли-чувства имаш,
Живееш ти.
Учен си - изследвай.
С ръцете правиш нещо - майсторство
Постигай.
Болна майка стара имаш -
Гледай я, помагай.
С вода студена сутрин се облей.
Храненето прецизирай - през ден не
Яж до вечерта.
Задачите са за това - да се изпълняват.
Мисълта да мисли трябва върху тях,
волята да действа.
Радост и тъга еднакво - неизменно се
Меняват.
Неотменно - отредено щастие ще имаш.
Предвидено е то в природата.
Атрибут е то на битието.
Слава на Велес и на Лесничея.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Всички права запазени