Задушавам се от простотията,
която плъзга пипала навсякъде.
Задушавам се от лакомията,
на типове злокобни, някакви.
Задушавам се от хорска горделивост
и невежи със високо положение.
Задушавам се от нашата търпимост,
от това, че хора сме без мнение.
Задушавам се, че ни промиват
мозъците с чалга и сапунки.
Задушавам се, че за култура
банковите сметки ни са тънки.
Задушавам се, че сме във поза,
от която трудно се измъква.
Задушавам се, когато виждам,
че на улицата наша мръква.
© Христо Костов Всички права запазени
С усмивки. Веси