Измислена болка си ти
Кристален меч ме ласти
Отвежда ме отвъд нежелани дни
В моя кръст живот се власти.
Измамна лудост си ти.
Морен спомен в безсънна синева.
Смъртта на моя сън ме смени
В моята лунна същост се влива
Скрежена роса.
Измислен захир ме имаш
Аз немоя вече съм
Рубинен плач на дете от мен взимаш
Всеискрен ме тласкаш там,
Аз вечна съм.
© Рая Борисова Всички права запазени