ЗАКАЧКИ
Синята мастилница
ми даде тази свобода –
партия-кърмилница
ми стана Любовта…
Пиша, бриша, драскам,
треперя и яко се потя –
после стола джаскам –
също като в Любовта…
В любов се обяснявам
хиляди пъти на ден,
дали не прекалявам
с любовния рефрен…
Огледах се околовръст
и за моя изненада
любовта разпъват я на кръст
и после пудрят я с помада…
Клетви, хули, заклинания,
после еротични гърчове –
следват яки разочарования
на сърдитите кози и пърчове…
Как така и изведнъж
вместо нашата партия-кърмилница,
като дъга след дъжд
Любовта изскочи от синята мастилница?...
Като че някой даде знак
всички тук да се преквалифицират -
пишат, бришат, драскат пак,
но не партийни, а любовни строфи рецитират!...
Вчера любовта ни бе разврат,
партията беше наша радост,
но настъпил е голям поврат:
осанна ни е Любовта, а партията веч е гадост…
Ще плувам по течението,
но за да остана суха -
днес Любовта ни е влечението,
а партията да го духа…
© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени