Добро утро, Дими,
ела на слънчевата веранда!
Кучето ти играе при алпинеума.
Леко хладно е.
На масата ни - цветя,
които ти току що си ми подарил;
гладиоли.
Ухае на кафе и на кифлички.
Аз весело ти бърборя.
Ти се усмихваш.
Посягаме едновременно
към чинията;
ръцете ни се докосват
и се сепваме.
Кафето ни се разлива
по покривката
и по дрехите ни.
Скачаме.
Кучето ни облизва...
А сега
бързо излез от чата, Дими!
Шефът ти
в стаята влиза!
© Павлина Гатева Всички права запазени