По най-тънките клони в гората
светлината на пръсти минава
и въртят любопитно
от изток на запад
ненаситени шепи листата
Вдига пушиляк колата -
селото беше
точно зад хълма
няма го моста
от камъняка
зее за изповед сухото дъно
Дива пустош и къщи-руини
няколко кола
гнили стърчат
суха коприва
лопуш къпини
гарвани грачат и вяло кръжат
© Ирина Войнова Всички права запазени
Да, тъжно е, но животът не е винаги весел. Много са онези, които тръгват нанякъде по света и забравят да се върнат. И когато се върнат, нещата са различни.