Часовникът отброява последната минута,
в очите му щастие бликаше, аз видях,
но в моите спомени бликаха
сълзите, едвам удържах!
Светлините прекрасни пред мен блестяха,
от хората надежди строяха,
той беше ме гушнал напук на студа,
а беше отпусната мойта глава!
Преди много години в просторите сини
на тази дата с тебе бях и нямаше по-щастлива,
не мислех, че ще си тръгнеш ти,
не знаех, че са без бъдеще моите мечти!
Очите ми на нея се спряха в прегръдките на друг
бе тя,
целуваха се, щастливи бяха
под падащата ферийна заря!
И стана дванадесет, всички щуряха,
приветстваха новата година,
забравили старите грижи.
Той ме целуна, аз не отвърнах, ридаеха моите очи!
Звучеше химнът и аз пеех, крещеше мойта душа,
че тебе те няма, замина в чужбина,
а преди това ме остави сама,
бях те изпратила в ъгъла скрита,
последният миг не ми бе подарен,
ти без свян бе дарил го на друга,
а болката тлееше в мен!
Отново я погледнах , видях я
да пие от неговите устни пенливата течност,
размина ме със "за много години,
шампанско пийни си", нямаше капка човечност!
Сърцето ми със теб си замина, изпратих те,
отдавна в ъгъла не смеех да дойда,
крадях си всеки ценен миг, за малко
се върна, аз си отидох, избягах
от твоя лик!
Ти пак бе с нея, не знаеше, че лъже те тя,
аз на други без да ги искам
милиони пъти отдадох се, крадях си
за малко любовта!
На площада хората се смееха,
вихреха се хора, а аз пеех, ли пеех...
Мислех за тебе в нощта, а той без да подозира,
помисли си, че студът разплаква мойте очи,
а не знае, че причината бе ти!
Посрещнах новата година като предишните без тебе,
не беше ми добре, не я приветствах със добре дошла,
не се усмихнах и насила като всяка друга тя ще носи само тъга!
© Ирена Всички права запазени