3.08.2024 г., 8:52 ч.

Замислен в утрото 

  Поезия
54 1 0

 

Чуваш ли? Птиците пеят за тебе!
И цветята за тебе цъфтят!
Облаците рисуват отново
твоето тяло и тихо шептят...

 

За надежда, лекота и за щастие,
за нежни целувки във утрото,
сякаш събират се частите,
на нещо, което изглежда по-цяло!

 

И зная частиците сами са достатъчни,
но заедно правят нещо голямо!
Защото сами са индивидуални остатъци,
но заедно създават Вселена!

 

И виждам безкрая в очите ти,
в диханието твое съзирам мечтите,
водопад красив са косите ти,
напомнящи тихо за рая!...

 

И слушам блажено аз птиците,
замечтан, загледан в безкрая,
рисува времето скиците,
на нещо красиво, аз зная!

 

© Добромир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??