Запали се ясно слънце,
запали се, разпали се!
Огнени стрели изпраща!
Да запали черна Земя!
Черна Земя, неверница!
Че е грешна и порочна,
че са люде забравили
кой създал е тази Земя!
Забравили божии заръки
забравили божии неволи!
Запали се черна Земя
от запада до севера!
И люлее се Земята
и тресе се във родилни мъки!
И роди се ново чедо
и роди се нова Земя!
И дойдоха светли хора
дето обич носят във сърцата!
За да има мир и обич по Земята!
Па притихна златно слънце
и прибра си във колчана
златни огнени стрели.
Укроти се, усмири се !
Обич прати на Земята!
За да има нови хора
И да има светла вяра
Светла вяра,светли люде!
11.01.2021 година Николина Ники Чакърова
Песен ли е ,стих ли е, не знам, но така ми дойде отвътре. Трябваше да го напиша...
© Николина ники Чакърова Всички права запазени