12.10.2008 г., 16:38 ч.

Запази ме 

  Поезия
578 0 4

Ето, вече се прокрадва

в косите ми по малко скреж.

Тиктакане като зловеща брадва

при мен довежда някакъв копнеж...

 

Запази ме, време! Запази ме!

Не искам в минутите ти аз да изгоря.

Превърни ме в юлска жега зиме,

в бяла преспа сняг - през пролетта.

 

Магьосница ако бях, бих посмяла

назад да те накарам да вървиш -

денят ти свеж от запад да изгрява,

а нейде там, на изток, да заспиш...

© Дияна Радева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??