Коя е баба Марта,
сигурно е много стара,
като прабаба ли недочува?
Има ли очила, бастун,
кой я гледа и къде нощува? –
внучето ме пита.
Тя е чудна фея,
нощува в българска земя.
Чува, всичко чува.
Лети с вятъра.
Смее се и плаче,
като мъничко дете.
Обича много мартеници да плете
и дарява ги на всички от сърце.
© Василка Ябанджиева Всички права запазени