30.01.2011 г., 15:48 ч.

Заратустра 

  Поезия
543 0 1

Заратустра

 

Заратустра, стар другарю,

ти съвет ми дай, за бога,

че сърцето ми от снощи

се изпълни със тревога.

Снощи имах кратка среща

със една чаровна дама

и във мен се случи нещо

като романтична драма.

Тя е мила и чудесна,

тя е феята небесна.

Тя е приказно красива

и безкрайно интересна.

Цяла вечер бира пихме

под една кръчмарска стряха,

дето от дъжда се скрихме. 

Сякаш пет минути бяха.

Помогни ми, мили братко.

Искам туй момиче сладко.

И във дъжд и под градушка

само да я гушкам.

© Георги Белев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • „Поискай и ще ти се даде“
    Хареса ми непринудеността и чувството за хумор.
Предложения
: ??:??