28.10.2008 г., 8:44 ч.

Зареди револвера за една руска рулетка 

  Поезия
703 0 6
Зареди револвера за една руска рулетка.
Паднал си, чух, на колене.
В скоби питам те само, да си направя отметка,
имала ли съм някога нещо със тебе?...

Или в миражи съм любила нощите бели,
един полустон във сърцето да стърже,
че птиците вече на юг отлетели,
по есен проскубана врана навънка ще мръзне...

Да мръзне. Ти зареди смело пищова,
аз бързам до утре да стигна,
зареждай, слагай куршуми с отрова,
не спирай, дори към тебе нещо да викна...

Не смей и да искаш от мене утеха,
нито ръката недей ми докосва,
стреляй безмилостно отляво на моята дреха,
съдбата от мене анатема изпроси...

Но аз за очите си искам разплата.
И прошка ще дам, но от утре,
задето по тебе толкоз съм плакала,
револвера сега нека се врътне...












© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??