Засенченост
От облаци преливайки в небето,
не виждах слънчеви лъчи.
А търсих смело и с надежда
да видя слънцето с очи.
Видях пролука в облачната бездна
и гледах, не помръдвайки с очи.
Без страх го гледах и с надежда,
изгарящо очите ми с лъчи…
© Михаил Михайлов Всички права запазени