ЗАЩО
Защо, сестричко, ме остави?
Защо ме тежко нарани?
Какво животът с теб направи,
та черна орис ослани?
Знам, твоята съдба нелепа
рани те тежко в млада гръд
и после те остави клета
да скиташ се на кръстопът.
Голямото ти сърце добро,
откликващо на всеки зов,
остана си то накрай само,
без нежност, ласка и любов.
Товарът, който ти понесе,
прекърши крехки рамене
и страшен вихър те отнесе
не в дълги дни, а с часове.
Остана ми сал да се кая,
че с теб не бях в критичен час,
все питам се и все не зная
как да се оправдавам аз.
Остана мъката по тебе
и жал за младия живот.
Бе светъл пример ти за мене.
Ще пазя твоята любов!
© Анка Келешева Всички права запазени