Защо ли Господ ме наказва,
какво му сторих,
с какво го разгневих?
Отново ме поставя на колене -
уплашена, наум крещяща, наранена...
Господи, едничък ми остана,
не ми го вземай,
поне сега ме пощади...
Ако трябва нечия душа да вземеш,
него остави, горещо моля -
Ела и мен ме прибери...
© Гъсеница Всички права запазени