Защото е любов, е светлина,
усещане за полет и посока,
магията, проникнала в кръвта,
с която се издигам нависоко.
Защото е любов, е път и бряг,
поникнала на камък теменуга.
Беляза ме уханният и знак
и знам, че нещо в мен е вече друго.
Защото е любов, е свобода
и остров тих сред грохота на бури,
прохладата на изворна вода
и святото ми право да съм щура.
Защото е любов, е сън и вик,
измислена от призраци реалност,
взривяващ сетивата огнен миг,
за който съм безкрайно благодарна.
Защото е любов, ще замълча,
но ще я пазя ревностно в сърцето,
а тя ще ми изплита с вечерта
невидимите нишки към небето.
© Вики Всички права запазени