Такова чудо нямаше до днес,
не беше ни се случвало на живо.
Увлечени в „Безкрайния прогрес“,
свръхалчни за блага, съвсем „in vivo“.
Добиваме от всичко без предел,
без мяра, без съчувствие и разум.
И всеки до безумие бе "смел"
в делата – до разкъсване, до спазъм.
Е, затова Земята ни дари,
награда ни поднесе - „вирус чуден“.
Подмолни бяхме в жалките игри –
на всяка хитрост идва ден пробуден!
"Хитростта е начин на мислене на твърде ограничените хора и много се отличава от ума, на когото външно прилича" - ИМАНУЕЛ КАНТ
© Данаил Таков Всички права запазени