Мразен си, защото си различен...
Нежелан си... Защото можеш
с глупостта да се пребориш ти.
Неразбран си... Защото те
не искат да те слушат, чуят.
Макар че с мегафон
говориш им за свободата наша.
Различен си, прокажен си за тях?
И ето че засегнал си им гордостта
и егото и битието!?
От злоба изковани и в злъч горчива
доноси за теб редят.
Тикат те в кошмарния си свят...
Защо си мислят, че са непокътни?
Че звездата на доброто е далече.
И едва ли би светела за тях.
Та тя над всички е огряла...
И с усмивка на всеки за добро
любов човешка ни раздава.
© Ангел Всички права запазени