Виж, някой е шприцовал сняг по клоните,
застинали във пози на момичета.
Стоп-кадър. Кратък миг на безтегловност,
на млада свежест в тази стара зима.
Преди снегът да стане на мехурчета.
Преди да остареят пак брезите.
Преди досада да набръчка устните
и те да се превърнат във стафиди.
Чуй, младите момичета се смеят
и въздухът ехти от живи сокове.
Току-що клоните са побелели.
Тъй мимолетно хубави са клоните!
© Валентин Евстатиев Всички права запазени