Свърши виното.
Празна е чашата
на вината.
Пенливата съвест
е изпита до дъно.
Лятото
в есента на страстта
се буди.
Оцелелите
житни кичури
на илюзии пълнозърнести
в разораната
нива-истина
се прегръщат
със мисли-светулки.
И е толкова
пъстро и хубаво
Радостта се целува
с тъгата.
Свърши виното.
Недолюбена
със щурците
заспива вината...
© Веселка Стойнева Всички права запазени