10.07.2010 г., 23:18 ч.

Затворено (icohim and ruschoOo) 

  Поезия » Любовна
581 0 4

Closed

(icohim & ruschoOo)


Със поглед тих, като че удавен,

споделяш в мъка спомен уморен,

в светлината на сянката изправена,

нехайно вперила очите си във мен...

 

Отчаяно търся в тебе светлината,

искам да я видя в погледа ти, тихо притаена,

но остава само тишината,

в груби дрехи украсена.

 

Но чудя се как да ти помогна,

неразбиращ мислите ти толкова прикрити,

давещи се в погледа ти скромно,

граничещи със сенките в лъжите.

 

Търся истината, там дълбоко скрита в тебе,

с поглед жаден пак да я изпия.

Но намирам само изстинало кървящо бреме

и болката усилва се в гърдите.

 

И сърцето твое бие в тежко, лудо упоение

и чака може би от мен изкусен знак,

за да  покаже цялото си истинско значение

пред мен – наивен от любов глупак...

 

Но виж и в погледа ми прочети го -

сърцето за любов затворено е!

Излез от там и заключи го!

Запомни, че само мое е!...

© Христо Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !!!
  • Хубаво е, може да стане и още по-... и заглавието, също.
    Поздравления!
  • За поезиата ти браво
  • много "дуети" правиш. Само с мен не си правил още :D Да взема да се разсърдя ли, к'во :D шегувам се.
    Поздрави и за двамата.

    Ооо, забравих също така да добавя нещо по-скоро към редакторите. Преди време бях пуснала нещо със заглавие на английски, но не беше публикувано, понеже трябвало да има превод в самото заглавие. ?!
Предложения
: ??:??