ЗАВЕЩАНИЕ
Дечица, мили мои, аз не зная,
какво имане ще ви завещая?
Но знам, докрая
ще си остана все такава.
Каквото имам – ще раздавам.
Любов и радост, състрадание
и много обаяние...
Това на вас оставям!
И знам, че ако мога,
за други аз ще вляза в гроба!
Това на вас оставям!
Без никаква тревога.
Оставям ви любов към Бога!
И знам, че ще сте сити!
И знам, ще сте честити!
Оставям ви една мечта!
Дано да я намерите,
в прахта.
Оставям любовта към хората!
Оставям даже болката, тревогата!
Защото, ако не ви боли,
животът как ще продължи?
© Снежана Терзиева Всички права запазени