Завръщане
Завръщам се тук пак същата и малко различна,
да търся надежда в остарели мечти.
И едно чувство във мен, така нетипично,
за миг там някъде в мен се роди.
Ароматът на вятъра си бе още същия,
а цветът на нощта е пак виолетов.
На същото място намира се къщата
със звездните нощи през юлското лято.
И пак пеят щурците безгрижно и нежно,
изпълнен е въздухът с мирис на младост.
В душата ми става леко и свежо,
сърцето ми бие в ритъм на радост.
И с лека усмивка и поглед блуждаещ
спирам аз времето за миг свобода,
да наситя със спомени душата, мечтаеща
за младост крилата и миг красота!
© Някоя Всички права запазени