Завръщане
Тиха и нежна като пролетен дъжд
аз се завръщам.
Сложих в косите си люляков цвят
а до сърцето си - трепетен стих.
Тихо пристъпвам.
Плахо докосвам нашите дни
и се превръщам
в онази, която преди те плени.
Нежно обичам и галя
като пролетен дъжд.
Капчици щастие пълнят очите ми.
Аз съм радост и песен!
Аз съм стих!
Аз съм вик!
Топла и истинска лягам до теб
и те прегръщам.
Нося в ръцете си страст на жена,
а в душата си – стара магия..
Раждам копнеж.
И се завръщам…
© Детелина Всички права запазени