6.09.2013 г., 23:37 ч.

Завръщане на моряка 

  Поезия
277 0 0

Загледан в тиха синева,

в морето погледът ми спира.

И там - в далечни зарева,

сърцето пристана намира.

 

И там - в далечни брегове,

една врата отдавна чака -

да я отворя ме зове.

Аз знам, че тя ще ме дочака.

 

И по вълните в този час

изпратих бърза телеграма:

пристигам, мила, вкъщи - в нас,

и пак да се прегърнем двама.

 

Една далечна светлина

от фара вече ми намига.

Разбира  милата жена:

любимият моряк пристига!

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??