Днес мълчиш
Утре ще крещиш
Дали ще бъдеш чут
Или ще сметнат те за шут
Всички оглушели
Всички ослепели
В този свят забързан
З а някой си завързан
Като роби на синджир
Вървим по стръмния баир
Мълчиме днес
Мълчим нощес
Мълчиме утре
Крещим отвътре
Крещим без глас
Гледат ни в захлас
Усмивки ни подхвърлят
Погледи задържат
Едни разбиращи
Едни разбиващи
Ние все мълчим
Какво че вътрешно крещим
© Любомир Деничин Всички права запазени