Завързани очи
Слепи пръсти търсят
По паважа
Дрънчи
Бавно изминавам
Пътя за вкъщи
Връщам се
* * *
След три години
Или повече
Зазидани
Обезобразени
През които спах под мостовете
Имам ли причина
Пак да съм роден
И да започна наново
* * *
Изписвам последните
Страници на книжката ми
Забравих вече началото
Скрито в измачкани листове
22.01.2007
© Десислав Илиев Всички права запазени