Зарежи ти сво'йто его,
ако с някой си се скарал!
Днеска отиди при него,
гордостта от теб разкарай!
Знай, че си неканен гост!
Протегни ръка и нека
за Доброто да е мост,
към сърцето му-пътека!
Ако той не я приеме
и удариш ти на камък,
то олеква тво'йто бреме,
злобата я хваща пламък!
Чакай я да догори,
пък прости и се засмей!
Срамно да ти е дори,
утре пак кажи, ,,Здравей''!
© Исмаил Али Всички права запазени
Благословена вечер!