Септември отново пристигна
с вестта за настъпваща есен.
От сън се събуди, примигна,
звънчето запя свойта песен.
Училищен двор оживява,
изпъстрен със цветни букети.
Щастлив е от детската врява,
с усмивките слънчеви свети.
Приятели с радост се връщат,
събрали и здраве, и сили.
С безкрайната обич прегръщат
децата учителка мила.
Здравей, ти – училище родно,
отново сме заедно с тебе!
Тук уча, играя свободно
и зная – приятел си верен!
Честит първи учебен ден, приятели,
на всички, които са свързани с училището
или се чувстват още деца!
© Мария Всички права запазени