Хоро от портокали обгръща
бананово танго.
Червени и зелени чушки кършат латиноритми.
Морков, с колан от чесън,
тръшва страстно
дебела зелка на омазания под.
От рафтове възторжено дрънчат бутилки
с гърла, насочени надолу.
По ъглите - сподавен, кисел шепот на лимони
одумва екзотичен рицар ананас,
вторачил разлигавен поглед
в червените от срам череши.
Подутите ръце на продавача в такт ¾,
със твоя танц зловещ насичат времето
на жълти новини и черни хроники,
родени между изгрева и залеза.
Свърталище на празноглави зеленчуци...
Но с приказно вълшебство озаряват те
залепналото стъклено лице
на гладното дете.
© Цонка Людмилова Всички права запазени