Ледени пързалки
за дечица малки.
Радост тука има,
че дошла е зима.
Ето, със шейната
е излязла Катя
Ваньо, пък и Митко-
глезльо и сърдитко.
Ах, каква беда голяма!
ГлезлЬото шейна си няма!
Блъсва бързо от шейната,
бедната, горката Катя.
Тя удари си ръката
и си скъса и полата.
След игра на таз пързалка,
Катето изглежда жалка.
Ваньо , славен хубавец,
прави леден там дворец!
А до него, строен, лек,
се издига и човек.
Ех, че весела игра,
зимата е тук сега!
Бяло, чисто е навън,
чисто, бяло като в сън!
© Невена Колева Всички права запазени