Сред снежинки в студения мрак.
Ти танцуваш ефирно красива.
Под фенера светлинният знак
чувствам твоята обич щастлива.
Леден вятър разнася листа.
Тъжен спомен от златната есен.
Носи в себе си миг самота
и далечните звуци на песен.
Виждам носена ти на крила,
че летиш сред снежната зима.
Пак покрита с воал тъмнина.
Моя сянка си нежна, любима.
Аз протягам към тебе ръце,
но страхувам се там да те няма.
Снежна фея си в мойто сърце.
Чуден полъх, красива измама.
© Гедеон Всички права запазени