31.01.2010 г., 11:04 ч.

Зимен ден 

  Поезия
659 0 1

Слънцето близва снега

ласкаво и предпазливо,

улових момента сега -

и се отнасям към тях вежливо.

Слънце и сняг! Антиподи са, вярно,

но в тях почувствах блажения

смях на зимния ден -

те гонят се навярно във един момент...

Антиподи ли сме ние?

Въпрос си пак задавам,

дали в душите ни се крие

такава песен и запявам -

с надежда мига да задържа

на двама антиподи -

и този зимен ден се завъртя,

и отново съм сама...

 

© Нели Бонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Все в някоя душа се крие песента! Поздрав!
Предложения
: ??:??