ЗИМЕН ВАЛС
Не мисля, че остава много време,
светът да бъде цветен и лъчист.
Виелицата щом деня превземе
и вятърът обрули всеки лист –
небето сива лапа ще прихлупи,
ще рукнат монотонни дъждове
и без светулки в празните хралупи
дървото леден щит ще обкове.
От днес насетне дълго ще жадувам
страстта на багри и на липов цвят.
Сред пустотата в стихналия свят
най-ярките си сънища сънувам –
дордето шества в сринатия град
най-тъжният и парцалив парад.
© Валентина Йотова Всички права запазени