Вече тъмно е навън,
лягайте дечица мили!
Сняг се сипе, като в сън
за добрите черни мравки.
Те живеят под елата
в свойта нова къща
от листенца и от слама.
Тя за тях е тъй голяма!
Щом пристигне Баба Зима
всички вътре се събират.
Нека сняг и лед да има,
всички работа намират.
Дядо Мравчо носи съчки,
печката кладе.
Баба Мравка сръчно, сръчно
пак чорапки си плете.
Мама Мравка житце готви
в глинено гърне.
Татко Мрав изправен прав
столче сламено плете,
а пък мравките дечица
сладко, сладко хапват пица.
Вече тъмно е навън,
сняг натрупа вече.
Лека нощ и сладък сън
и от Мравчо отдалече.
© Хари Спасов Всички права запазени
За всичко!