На Белоградчик, чиито скали
ще останат приказна загадка за мен
Градчето зимна приказка сънува,
притихнало под снежно одеало.
И скални фигури в мъглата плуват,
парченца спомени от нещо цяло...
Скалите са различни в белотата –
изваяни от Снежната царица.
И бавно се процежда красотата
на зимата от мократа зеница.
Смълчаната природа е прекрасна.
С вълшебството на своята вселена
скалите омагьосват ме опасно...
Магията остава вечно в мене.
© Нина Чилиянска Всички права запазени
Красиво е там!