Зимната нощ
Как красива е зимната нощ,
няма никъде подобен разкош.
Със лек, сух, безгрижен вятър,
който със снежинките разиграва театър.
Зимната нощ пази куп тайни,
разкази, романи, поеми омайни.
Желания, надежди, копнежи безкрайни
и всички мечти несподелени, незнайни.
Една любов и терзания безброй
си остават там, зад онзи завой,
затрупани дълбоко, дълбоко под снега,
така и неразбрани, неразкрити досега.
И някой ден, когато снегът се разтопи,
огрян от слънчевите пролетни лъчи,
може би ще разбереш всички тези тайни,
които ще ти шепнат тези редове омайни,
и ще се сетиш за мен, за онова момиче,
което се опитваше след мечтите да тича,
което те обичаше в онази зимна нощ,
но любовта ù остана в онзи разкош,
зад онзи завой,
под снежинки безброй,
където най-после намери покой.
© Цветелина Неделчева Всички права запазени