Искаме в Новата година
грижи и щастие за всеки да има.
И за бедния да има май -
за туй душата ми мечтай.
Вижте на улицата просякиня -
плачът и е плач в пустиня.
Ето кого нуждата терзае,
че всеки за онеправданите нехае.
© Георги Всички права запазени