Звездичка една просветна през май
23 години вече тя е мой рай…
Зарите си пращаше към мен,
но неусетно някакси … порасна ден след ден.
Свети тя днес с ярка светлина
и сгрява и най-студената страна.
Намира сила да се бори
и с огъня си на всички добрина да стори.
Нежна и красива в утринна зора,
пръска по пътя си искра след искра.
Блести и върхове озарява,
свои светове създава без да търси слава.
Понякога…
облаци я поливат с дъждовни капки едри,
мокрят я, а тя ги пропъжда и блести с лъчи щедри.
Мечтае да намери друга една звезда,
с която заедно да прави в простора бразда.
Хей, звездичке, пламти, не спирай!
Вярна на Вселената сияй и откривай!
Твори, света разкрасявай
и с мъдрост мисията си изпълнявай!
© Zlatka Аndonova Всички права запазени